Tips voor het opladen van scootmobiel accu’s.

1. Optimaal gebruik van de accu’s in uw scootmobiel begint bij de acculader. Deze is ontwikkeld voor gebruik binnen. Gebruik de lader dus niet buiten, en stel de lader niet bloot aan regen, nevel of vocht.

2. Zorg dat tijdens het laden alle ventilatieopeningen van de lader vrij zijn.

3. Bij dagelijks gebruik, de accu’s iedere dag – bij voorkeur ‘s nachts – opladen zonder onderbreking. Hiervoor geldt dat er wel en aanzienlijk aantal kilometers moet worden gereden.

4. Zorg ervoor dat de accu’s worden opgeladen bij een temperatuur van minimaal 15 en maximaal 28 graden Celsius.

5. Als u wat minder vaak gebruik maakt van uw scootmobiel (bijvoorbeeld in de winter of bij ziekte), dan dienen de accu’s minimaal één keer in de maand tenminste 48 uur doorgeladen te worden. U kunt de acculader ook aangesloten laten.

6. Als de accu’s helemaal leeg gereden zijn (accu indicatie geeft leeg aan ofwel rode gebied) dienen ze 12 uur geladen te worden. Langer is beter.

7. Accu’s kunnen na stilstand ‘lui’ geworden zijn. Door gebruik worden ze weer geactiveerd. Zorg ervoor dat in deze periode na gebruik de accu’s meteen weer worden opgeladen. De accu’s worden ook ‘lui’ als er slechts enkele kilometers mee wordt gereden en daarna weer worden aangesloten op de lader.

8. Tot slot; accu’s zijn ervoor gemaakt om stroom te leveren. Het laden en het rijden (gebruik) ervan hebben grote invloed op de levensduur van uw accu. Wees u hiervan bewust; daarom een aantal extra tips waardoor u langer plezier zult hebben van de accu’s in uw scootmobiel:

– Rijdt niet met (te) zachte banden,

– Probeer zoveel mogelijk te blijven rijden in plaats van steeds optrekken en stoppen,

– Ga geen andere verbruikers, zoals een radio, op de accu’s aansluiten,

– Vervoer geen zware dingen met uw scootmobiel (ook niet met een aanhanger)

Heeft u ondanks bovenstaande instructie nog vragen over het opladen/gebruik van de accu’s in uw scootmobiel, neem dan gerust contact met ons op. Ons telefoonnummer: 0184-654927