Pride Elite Traveller Go Go accu vervangen

Kan u niet meer zo ver rijden met uw Pride opvouwbare scootmobiel? Dan zijn waarschijnlijk de accu’s toe aan vervanging. Het vervangen van accu’s kunt u zelf doen met enig geduld en technisch inzicht. Eerst is het zaak te weten welke accu’s u nodig heeft. Is de accubak 16 cm hoog dan heeft u de kleinere accubak. In deze accubak zitten 12Ah accu’s. Is de accubak van uw opvouwbare scootmobiel 21 cm hoog dan heeft u de grotere accubak, u kunt dan de 20Ah accu’s plaatsen.

Vervangen van de accu’s

Voor het vervangen van de accu’s heeft een lange kruiskopschroevendraaier nodig. Als de accubak met handvat naar beneden plaatst ziet u 8 schroefgaten. U draait alle schroeven los en kantelt voorzichtig de accubak weer met het handvat naar boven.
U gaat nu de accu kabels los maken van de accu terminal. Overtuig u zelf ervan dat u onthoudt hoe de bedrading is aangesloten. Dit kunt u doen door een tekening of foto te maken. U ontkoppelt nu de bedrading met een sleutel nr. 10 of de ‘fast on’ stekkers los te trekken. U haalt de accu’s uit de bak welke vast zitten met klittenband en plaatst de klittenband terug in de accubak. Nu plaatst u de nieuwe accu’s in de bak en sluit de accu kabels waar aan op de juiste accu terminal.
Voordat u de deksel terug plaatst kunt u de accubak op de scootmobiel aansluiten en kijken of deze aangaat. Is dit niet zo controleert u dan of de accu’s goed zijn aangesloten. Controleer ook de laad zekering en de thermische zekering.
U kunt ook de handleiding raadplegen (pagina 26)

Pride Elite Traveller Go Go accu vervangen