Solo 3

Solo 3 | Revatak TS120 | Dé Solo specialist van Nederland! | ScootmobielPlezier.nl |

Solo 3 scootmobiel

Solo 3
Merk
Type
Snelheid
Actieradius
Accu’s
Prijs
:
:
:
:
:
:
Life & Mobility
Solo 3
tot 19 km/u
40-70 km
60 – 73 – 98Ah
€ 6150,-


Beschrijving Solo 3 scootmobiel (voorheen: TS120)

Solo 3De Solo 3 is een scootmobiel die echt comfortabel veert, zeer licht en koersvast stuurt en door middel van de ergonomische stoel gewoon lekker zit. Kortom, een scootmobiel waarop u ontspannen rijdt.

De meeste scootmobielen hebben problemen met kleine oneffenheden in het wegdek, waardoor rijden ‘stoterig’ aanvoelt. Met de Solo 3 is dit probleem opgelost middels een gepatenteerd veersysteem. Dit veersysteem bestaat onder andere uit een semi-onafhankelijke ophanging op basis van rubber. Praktisch komt het erop neer dat wanneer een Solo 3-rijder met het linker of rechter achterwiel over een steentje (of door een kuiltje) rijdt, het veersysteem dit grotendeels opvangt. Solo 3 rijders roemen het comfort dat dit geeft. Want juist die kleine oneffenheden komen veel voor. Nu verschillende mensen in lichaamsbouw, gewicht, handicap, voorkeuren en nog veel meer. Juist daarom bieden wij de Solo 3 in verschillende uitvoeringen aan. Kiest u voor de Comfort uitvoering met een optimale mix van schokdemping en rijgedrag? Of wilt u liever sportiever en actiever rijden met de Active uitvoering? Of kiest u juist voor de Xtra uitvoering met een extra soepele vering voor maximale schokdemping en pijnverlichting.

Download hier gratis de gebruikershandleiding van de Solo scootmobiel..


Eigenschappen Solo 3 scootmobiel

Veiligheid

De Solo 3 beschikt over een automatische snelheidsbegrenzer zodra de scootmobiel de bocht in wordt gestuurd. Daarnaast lichten de remlichten automatisch op indien snelheid wordt verminderd of indien de scootmobiel tot stilstand wordt gebracht. Hierdoor worden achterliggers goed geinformeerd over uw bedoelingen met de scootmobiel.

Achterzijde Revatak Solo TS120

De Solo 3 beschikt over een grote koplamp die 20m weg verlicht. Hier geldt het motto: “Zien en gezien worden”.

De richtingaanwijzers gaan automatisch uit, zodra u door de bocht bent. Hierdoor kunt u de richtingaanwijzers nooit vergeten uit te zetten. De Solo 3 beschikt uiteraard ook over een claxon, die eventueel ook piept indien u achteruit rijdt. Echter het piepsignaal voor achterwaards rijden kan ook softwarematig uitgeschakeld worden door Scootmobiel Plezier.

Voor echte noodsituaties bevindt zich op het stuur een noodstop. Bij gebruik van deze noodstop zal de scootmobiel direct tot stilstand worden gebracht en beide richtingaanwijzers zullen gaan knipperen. Bij een ingedrukte noodstop knop kunt u de scootmobiel niet meer bedienen.

Comfort

De Solo 3 beschikt over torsievering op de voor- en achterwielen, aangevuld met gepatenteerde semi-onafhankelijke vering op de achteras, op basis van rubber. Hierdoor worden ook de kleine oneffenheden perfect opgevangen. Bovendien is de vering persoonlijk aan te passen. De Solo 3 is er in 3 veer varianten leverbaar:

  • Solo 3 Active – Een strakke vering en stevige stoel die een sportieve en actieve rijstijl mogelijk maakt.
  • Solo 3 Comfort – Een comfortabele vering, een optimale mix van schokdemping en rijgedrag.
  • Solo 3 Xtra – Een extra soepele vering en zachte stoel, voor maximale schokdemping (bijv. vanwege pijn door spierziekte, reuma of rugklachten).

De Solo 3 heeft een lichte en koersvaste besturing waardoor u met gemak en vertrouwen rijdt. De stoel is in verschillende hardheden verkrijgbaar, met een goede zijdelingse- en (lucht)lumbaal ondersteuning. De stoel is draaibaar en eenvoudig middels een gasveer in hoogte instelbaar. Daarnaast beschikt de stoel over in hoogte verstelbare armleggers.

De stuurkolom van de Solo 3 is eenvoudig met een gasveer in te stellen (kantelen) naar een voor u ontspannen houding. Daarnaast is ook de stuurkolom ook in lengte instelbaar.

Rijden wordt nu nog aangenamer met de standaard cruise control. De cruise control zet de scootmobiel vast op een door u in te stellen snelheid. Hierdoor hoeft u bij lange ritten de gashendel niet meer in te knijpen. De scootmobiel blijft op een gelijke snelheid rijden, zonder dat u hier moeite voor moet doen.

Stuur Revatak Solo TS120

Het stuur biedt een overzichtelijk bedieningspaneel met een digitaal display. Op het display zijn onder andere de actuele snelheid, totaal gereden kilometers alsmede een trip afstand af te lezen. Daarnaast is ook de tijd, datum en buitentemperatuur zichtbaar te maken.


Mogelijke opties Solo 3 scootmobiel

Anti-lek banden

Optie massieve bandenDoor gebruik te maken van massieve banden, hoeft u geen angst meer te hebben voor lekke banden. Het comfort zal hierdoor iets afnemen, maar stil staan langs de weg met een lekke band is verleden tijd.

Voetgas

Optie voetgasIn het geval u niet in staat bent om langere tijd de gashendel op het stuur te gebruiken, is het ook mogelijk om voetgas in te laten bouwen. Hierdoor kunt u gas geven middels een gaspedaal die op de bodemplaat wordt gemonteerd. Het gaspedaal kan zowel links als rechts op de bodemplaat gemonteerd worden.

Stokhouder

Optie stokhouderHet is altijd vervelend om uw stokken of paraplu los mee te moeten nemen op uw scootmobiel. Derhalve is het mogelijk om een stokhouder te laten monteren. De stokhouder kan 2 losse stokken bewaren.

De stokhouder kan zowel links als rechts achter op het chassis gemonteerd worden, zodat in het geval u uw stoel draait, u direct bij de stokken kan.

Schuifslede

Optie schuifslede onder de stoel

De stoel van de Solo is reeds draaibaar, in hoogte te verstellen en heeft een uitstekende vering.

Om nog meer comfort te bieden, is het mogelijk een schuifslede onder de stoel te laten monteren. Hierdoor id de stoel eenvoudig naar voren en naar achteren te verplaatsen voor de meest ideale zithouding.

Spiegel

Optie achteruitkijkspiegelOm niet telkens om te draaien om het achterop komend verkeer in de gaten te houden, is het mogelijk om achteruitkijkspiegels te laten monteren.

Achteruitkijkspiegels hebben alleen effect, indien u rechtuit rijdt. Op het moment dat u een bocht naar links of rechts draait, heeft u geen beeld in de spiegels.

Accudeksels in afwijkende kleuren
Zuurstoffles houder
Heupgordel
Verhoogde treeplank 5cm.
Hoofdsteun
Draaigas
Heeft u een andere aanpassing nodig op de Solo scootmobiel? Wij helpen u verder…


Technische specificaties Solo 3 scootmobiel

Maximum snelheid : Voorwaarts 19 km/u
Achterwaarts 6 km/u
Actieradius (*) : 40 – 70 km
Rij-eigenschappen : Draaicirkel 280 cm
Maximale hellingshoek 20 %
Maximale obstakelhoogte
Maximale belasting : 160 kg (optioneel tot 200 kg)
Gewicht : Exclusief accu’s 96 kg
Inclusief accu’s
Afmetingen : Hoogte
Lengte 140 cm
Breedte 64 cm
Bodemvrijheid 13 cm
Accu’s : Standaard 2 x 12V / 60 Ah (optioneel 73Ah of 98 Ah)
Type Gel accu’s
Lader 24 V / 6 A (8A of 10A bij grote accu’s)
Motorvermogen :
Wielen : Bandenmaat voor
Bandenspanning voor
Bandenmaat achter
Banden spanning achter
Stoel : Zitbreedte 48 cm
Zitdiepte 44 cm
Hoogte rugleuning 53 cm
Hoofdsteun Optioneel verkrijgbaar
Zithoogte t.o.v. bodemplaat 42-54 cm middels gasveer
Verstelling rugleuning Middels hendel naast rugleuning
Schuifslede/diepte instelling Middels 4 bouten onder op stoel (of optionele slede)
Draaibaar Ja
Stuurkolom : Hoek instelling Traploos instelbaar
Hoogte instelling Ja
Kleur : Carosserie Zivergrijs
Stoel Donkergrijs
Garantie : Scootmobiel 2 jaar, exclusief slijtage
Chassis 5 jaar
Accu’s 6 maanden

{backbutton}


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *