Solo 4

Scootmobiel Solo 4 | Life & Mobility | Dé Solo specialist van Nederland! | ScootmobielPlezier.nl |

Solo 4 scootmobiel

Solo 4

Merk
Type
Snelheid
Actieradius
Accu’s
Prijs

:
:
:
:
:
:

Life & Mobility
Solo 4
tot 19 km/u
40-65 km
60 – 73 – 97Ah
€ 6195,-


Beschrijving Solo 4 scootmobiel

Solo 4De Solo 4 is een doorbraak in het comfort van 4-wiel scootmobielen.De ervaring van Revatak/Life & Mobility met super-comfortabele scootmobielen komt helemaal tot uiting in deze degelijke scootmobiel.

Heeft u pijn bij het rijden op uw huidige scootmobiel, dan moet u echt de Solo 4 eens proberen! De Solo 4 is gemaakt voor een comfortabele, ontspannen rit. De gepatenteerde veer-techniek van de Solo zorgt ervoor dat oneffenheden in de weg soepel worden opgevangen, zonder dat de rij-eigenschappen eronder lijden. Daarbij kunt u een fijne zitpositie vinden door de vele instelmogelijkheden en de comfortabele ergonomisch gevormde stoel.

 

Speel film af over Solo TS120 en QS4Klik op het logo om een korte film af te spelen.

Download hier gratis de gebruikershandleiding van de Solo scootmobiel.


Eigenschappen Solo 4 scootmobiel

Veiligheid

De Solo 4 beschikt over een automatische snelheidsbegrenzer zodra de scootmobiel de bocht in wordt gestuurd. Daarnaast lichten de remlichten automatisch op indien snelheid wordt verminderd of indien de scootmobiel tot stilstand wordt gebracht. Hierdoor worden achterliggers goed geinformeerd over uw bedoelingen met de scootmobiel.

Achterzijde Revatak Solo QS4

De Solo 4 beschikt over een grote koplamp die 20m weg verlicht. Hier geldt het motto: “Zien en gezien worden”.

De richtingaanwijzers gaan automatisch uit, zodra u door de bocht bent. Hierdoor kunt u de richtingaanwijzers nooit vergeten uit te zetten. De Solo 4 beschikt uiteraard ook over een claxon, die eventueel ook piept indien u achteruit rijdt. Echter het piepsignaal voor achterwaards rijden kan ook softwarematig uitgeschakeld worden door Scootmobiel Plezier.

Voor echte noodsituaties bevindt zich op het stuur een noodstop. Bij gebruik van deze noodstop zal de scootmobiel direct tot stilstand worden gebracht en beide richtingaanwijzers zullen gaan knipperen. Bij een ingedrukte noodstop knop kunt u de scootmobiel niet meer bedienen.

 

Comfort

De Solo4 beschikt over torsievering op de voor- en achterwielen, aangevuld met gepatenteerde semi-onafhankelijke vering op de achteras, op basis van rubber. Hierdoor worden ook de kleine oneffenheden perfect opgevangen. Bovendien is de vering persoonlijk aan te passen. De Solo 4 is in 2 veer-varianten leverbaar:

  • Solo 4 Active – Een strakke vering en stevige stoel die een sportieve en actieve rijstijl mogelijk maakt.
  • Solo 4 Comfort – Een comfortabele vering, een optimale mix van schokdemping en rijgedrag..

De Solo 4 heeft een lichte en koersvaste besturing waardoor u met gemak en vertrouwen rijdt. De stoel is in verschillende hardheden verkrijgbaar, met een goede zijdelingse- en (lucht)lumbaal ondersteuning. De stoel is draaibaar en eenvoudig middels een gasveer in hoogte instelbaar. Daarnaast beschikt de stoel over in hoogte verstelbare armleggers.

De stuurkolom van de Solo 4 is eenvoudig met een gasveer in te stellen (kantelen) naar een voor u ontspannen houding. Daarnaast is ook de stuurkolom ook in lengte instelbaar.

Rijden wordt nu nog aangenamer met de standaard cruise control. De cruise control zet de scootmobiel vast op een door u in te stellen snelheid. Hierdoor hoeft u bij lange ritten de gashendel niet meer in te knijpen. De scootmobiel blijft op een gelijke snelheid rijden, zonder dat u hier moeite voor moet doen.

Het stuur biedt een overzichtelijk bedieningspaneel met een digitaal display. Op het display zijn onder andere de actuele snelheid, totaal gereden kilometers alsmede een trip afstand af te lezen. Daarnaast is ook de tijd, datum en buitentemperatuur zichtbaar te maken.

 


Mogelijke opties Solo 4 scootmobiel

Anti-lek banden

Optie massieve bandenDoor gebruik te maken van massieve banden, hoeft u geen angst meer te hebben voor lekke banden. Het comfort zal hierdoor iets afnemen, maar stil staan langs de weg met een lekke band is verleden tijd.

 

Voetgas

Optie voetgasIn het geval u niet in staat bent om langere tijd de gashendel op het stuur te gebruiken, is het ook mogelijk om voetgas in te laten bouwen. Hierdoor kunt u gas geven middels een gaspedaal die op de bodemplaat wordt gemonteerd. Het gaspedaal kan zowel links als rechts op de bodemplaat gemonteerd worden.

 

Stokhouder

Optie stokhouderHet is altijd vervelend om uw stokken of paraplu los mee te moeten nemen op uw scootmobiel. Derhalve is het mogelijk om een stokhouder te laten monteren. De stokhouder kan 2 losse stokken bewaren.

De stokhouder kan zowel links als rechts achter op het chassis gemonteerd worden, zodat in het geval u uw stoel draait, u direct bij de stokken kan.

Schuifslede

Optie schuifslede onder de stoel

De stoel van de Solo is reeds draaibaar, in hoogte te verstellen en heeft een uitstekende vering.

Om nog meer comfort te bieden, is het mogelijk een schuifslede onder de stoel te laten monteren. Hierdoor id de stoel eenvoudig naar voren en naar achteren te verplaatsen voor de meest ideale zithouding.

Spiegel

Optie achteruitkijkspiegelOm niet telkens om te draaien om het achterop komend verkeer in de gaten te houden, is het mogelijk om achteruitkijkspiegels te laten monteren.

Achteruitkijkspiegels hebben alleen effect, indien u rechtuit rijdt. Op het moment dat u een bocht naar links of rechts draait, heeft u geen beeld in de spiegels.

Accudeksels in afwijkende kleuren
Zuurstoffles houder
Heupgordel
Verhoogde treeplank 5cm.
Hoofdsteun
Draaigas
en nog veel meer…


Technische specificaties Solo 4 scootmobiel

Maximum snelheid : Voorwaarts 19 km/u
Achterwaarts 6 km/u
Actieradius (*) : 40 – 65 km (afhankelijk van accu’s)
Rij-eigenschappen : Draaicirkel 299 cm
Maximale hellingshoek 20 %
Maximale obstakelhoogte
Maximale belasting : 160 kg (optioneel tot 200 kg)
Gewicht : Exclusief accu’s 105 kg
Inclusief accu’s
Afmetingen :

Hoogte

Lengte

140 cm
Breedte 64 cm
Bodemvrijheid 15 cm
Accu’s : Standaard 2 x 12V / 60 Ah (optioneel 73Ah of 97 Ah)
Type Gel accu’s
Lader 24 V / 6 A (8 of 12 A bij grote accu’s)
Motorvermogen :
Wielen : Bandenmaat voor 3.00-8
Bandenspanning voor 2.0 bar
Bandenmaat achter 3.00-8
Banden spanning achter 2.5 bar
Stoel : Zitbreedte 48 cm
Zitdiepte 44 cm
Hoogte rugleuning 53 cm
Hoofdsteun Optioneel verkrijgbaar
Zithoogte t.o.v. bodemplaat 42-54 cm middels gasveer
Verstelling rugleuning Middels hendel naast rugleuning
Schuifslede/diepte instelling Middels 4 bouten onder op stoel (of optionele slede)
Draaibaar Ja
Stuurkolom : Hoek instelling Traploos instelbaar
Hoogte instelling Ja
Kleur : Carosserie Te kiezen: Zwart/oranje of Zwart/zilvergrijs
Stoel Donkergrijs
Garantie : Scootmobiel 2 jaar, exclusief slijtage
Chassis 5 jaar
Accu’s 6 maanden

 

{backbutton}


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.