Scootmobiel kapot

Rijdt uw scootmobiel niet meer of heeft deze defecten? U kunt een aantal dingen zelf controleren en eventueel doen voordat u hulp gaat inschakelen.
Aan de hand van dit artikel helpen wij u verder om er achter te komen wat de oorzaak is van uw defecte scootmobiel die niet meer rijdt.

Wist u dat uw scootmobiel een storingscode en diagnosecodes aan geeft?

Dit doen scootmobielen aan de hand van een piepsignaal, een knippersignaal van het contact lampje of een code op het display. Deze signalen worden doorgegeven vanuit de motorregeling. Ieder merk geeft met het aantal signalen aan wat er mogelijk aan de hand kan zijn. Deze storingscodes en diagnosecodes staan vaak in de handleiding van uw scootmobiel. Als u de scootmobiel kan aanzetten zal er wellicht een storingscode te voorschijn komen. Als uw scootmobiel helemaal niet meer aan gaat. Kan het contactslot kapot zijn, is de hoofdzekering door gebrand, is uw accu niet meer aan gesloten of is deze helmaal leeg.

Onduidelijke storing

Soms komt er geen storingscode en is de oorzaak niet makkelijk te achterhalen. Maar heeft de scootmobiel wel kuren en defecten. Het kan zelfs zo zijn dat de scootmobiel het een periode wel rijdt en plotseling stil komt te staan. Mogelijke oorzaak kan zijn een kabelbreuk, versleten koolborstels of gecorrodeerde contacten.

Storingscodes voor de scootmobiel

Pride scootmobielen storingscodes/flitscode/diagnostische codes

Drive scootmobielen storingscodes/flitscode/diagnostische codes

Excel scootmobielen storingscodes/flitscode/diagnostische codes