Luchtbandenset geschikt voor de Pride Elite Traveller 4 plus

Voor montage van deze set luchtbanden opvouwbare scootmobiel is gereedschap nodig. U heeft nodig een dop- of steeksleutel nr 10 en 19 en evt. een schroevendraaier. Wij hebben de luchtbanden van de opvouwbare scootmobiel  voor u opgepompt tot 2,5 bar.

Luchtbanden opvouwbare scootmobiel geschikt voor:

  • Avantgarde 4 Plus
  • Beaufort 5
  • Pride Elite Traveller 4 plus

Demontage achterwiel

De demontage van het achterwiel begint met het losdraaien van de moer. Als u dit heeft gedaan komen de moer en borgring los.
Vervolgens zet u de scootmobiel met het achterwiel van de grond (dmv. een houtblok). Nu trekt u het achterwiel van de as af. Controleer of de spie nog in de as zit.

Montage achterwiel

Belangrijk is dat u de uitsparing van de naaf en spie met elkaar uitlijnt alvorens u het achterwiel op de as schuift.
Controleer voordat u de borgring en moer op de as schroeft of de spie tussen de as en naaf zit.

Demontage voorwiel

Het losdraaien van het voorwiel doet u met sleutel nr. 10. Vervolgens trekt u het wiel met velg en al van de as.

Montage voorwiel

Het voorwiel op de as monteren heeft 2 belangrijke aspecten. De eerste is dat er tussen de 2 lagers een busje zit welke het op de as schuiven kan belemmeren. Dit lost u eenvoudig op om met een schroevendraaier het busje uit te lijnen met de 2 lagers terwijl u het voorwiel op de as schuift. Het 2e belangrijke punt is u de bout niet te strak draait waardoor er weerstand in het draaien van het wiel onstaat.

Luchtbanden Pride Elite Traveller 4 plus

Direct kopen

Heet u geen Pride Elite Traveler 4 plus scootmobiel? Maar wel opzoek naar een opvouwbare scootmobiel met vering? Dan hebben wij een aantal unieke opvouwbare scootmobielen met deze eigenschappen. De beste geveerde scootmobiel is de Vivo scootmobiel. Lees in ons artikel meer over opvouwbare scootmobielen met vering